Akreditasyon Başvuru Süreci Devam Eden Programlar

1. MYO & MEDEK (Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği)

• • Ulusal Akreditasyon
  • • 13 adet birinci öğretim programı
  • • 4 adet ikinci öğretim programı

2. MYO & İLEDAK (İletişim Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu)

• • 1 adet birinci öğretim programı

3. İİSBF & FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen- Edebiyat, Dil ve Tarih- Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği)

• • Psikoloji Bölümümüz için FEDEK’ e başvuru yapılmıştır.

4. İİSBF & FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation)

• • Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası Ticaret ve Finans (İng.), Uluslararası Ticaret ve Lojistik (İng.) ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng.) Bölümlerimiz için FIBAA ile görüşmelerimiz neticelendirilmiştir.

5. İİSBF & STAR (Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği)

• • Uluslararası Ticaret ve Finans (İng.) Bölümümüzün akreditasyon belgesinin süresi 07.09.2024 tarihinde dolacağı için, STAR Akreditasyon Kurumu ile yenileme anlaşması yapılmıştır.

6. Sağlık Bilimleri Fakültesi & Spor Bilimleri Fakültesi & Hukuk Fakültesi & AHPGS (Accreditation Agency in Health and Social Sciences)

• • Sağlık Bilimleri Fakültemizin; “Beslenme ve Diyetetik”, “Çocuk Gelişimi”, “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon" ve “Hemşirelik” bölümleri,
  • • Spor Bilimleri Fakültemizin; "Antrenörlük Eğitimi", "Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği" ve "Spor Yöneticiliği" bölümleri,
  • • Hukuk Fakültemiz dahil olmak üzere toplam 8 eğitim programımız için AHPGS görüşmelerimiz neticelendirilmiştir.

7. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

• • Mimarlık Bölümü & MİAK (Mimarlık Eğitimi Akreditasyon Derneği) (Eylül 2024 Döneminde Başvuru Yapılacak)
  • • Görsel İletişim Tasarımı Bölümü & İLEDAK (İletişim Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu)
  • • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü & TURAK (Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu)
  • • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü & TAPLAK (İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Derneği)

8. Mühendislik Fakültesi & MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği)

• • Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
  • • Endüstri Mühendisliği Bölümü
  • • Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
  • • Mekatronik Mühendisliği Bölümü
  • • Akreditasyon başvurusu için çalışmalarına devam etmektedir.
  • • OCAK 2025 Döneminde başvuru yapılacaktır.

9. YDO & EQUALS (Excellence in Language Education)

• • Süreç Devam etmektedir.